Checklist voor het afsluiten van een tandartsverzekering

tandartsverzekering vergelijken

Een tandartsverzekering afsluiten is niet altijd zo makkelijk. Verzekeraars hebben verschillende vergoedingen voor soms dezelfde behandelingen. Behandelingen worden soms omschreven in codes waarbij een maximale vergoeding of percentage geldt. Verzekeraars kunnen ook verschillen in de manier van vergoeden. Sommige werken met maximale vergoeding per jaar en andere met een aantal behandelingen.

Heb je een tandartsverzekering nodig ?

Om zelf een vergelijking te maken kan je de tandarts uitgaven van de laatste jaren optellen. Vergelijk deze met wat de kosten van de premie geweest zouden zijn om er achter te komen of het verstandig is om een verzekering af te sluiten. Aan het begin van het jaar maakt de NZA (Nederlandse zorg autoriteit) de periodieke kosten voor de tandarts bekend. Er wordt aangeraden om eens per half jaar op controle afspraak te komen. Met controle afspraken worden de belangrijkste problemen verholpen. Om de beste verzekering te krijgen is het handig om je tandartsverzekering vergelijken.

Wat is de Vergoedingsregeling van de verzekering ?

De verzekeraar kan er voor kiezen om een percentage van de tandartskosten te vergoeden. Het percentage kan verschillen per tandartsverzekering, maar zal vaak rond de 75 of 80% liggen. Daarnaast kan de verzekeraar een maximumbedrag instellen dat verzekerd wordt. Veel voorkomende maximumbedragen zijn 250 of 500 euro per jaar. In andere gevallen gaat het vaak om een aantal controlebezoeken per jaar. Door weinig overzicht is het vaak moeilijk om inzicht te krijgen in de kosten of vorm van vergoeding. Om een goed overzicht te krijgen kan je bijvoorbeeld je tandartsverzekering vergelijken. Zo krijg je inzicht in de vorm van vergoeding bij veel aanvullende tandarts verzekeraars en betaal je niet te veel.

tandartsverzekering vergelijken

Kan ik elke tandarts bezoeken ?

Voor je de tandartsverzekering afsluit is het belangrijk te kijken naar de contacten van de zorgverzekeraar. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je elke tandarts kan zien. Zorgverzekeraars hebben soms afspraken met de tandartspraktijk waardoor alleen kosten worden vergoed als je bij de aangesloten tandarts komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *