Chiropractie of fysiotherapie?

Chiropractische zorg is een vorm van behandeling voor mensen met rugklachten. Het wordt gezien als een vorm van fysiotherapie. Chiropractische zorg verschilt van traditionele medische behandeling doordat het zich richt op de behandeling van de wervelkolom en gewrichten van de patiënt. Fysiotherapie is een soort behandeling die mensen helpt te herstellen van verwondingen of ziekten die de spieren, botten, gewrichten of zenuwen van het lichaam aantasten. Het kan ook mensen helpen die problemen hebben met hun longen, hart of hersenen. De twee soorten behandelingen zijn vergelijkbaar, maar hebben verschillende aandachtspunten.

wanneer heb ik chiropractische zorg nodig?

Als u lijdt aan chronische aandoeningen zoals rugpijn of nekpijn, moet u overwegen om chiropractische zorg te krijgen. Chiropractische zorg wordt gebruikt om patiënten met chronische aandoeningen te behandelen. Traditionele medische behandelingen kunnen deze problemen niet blijvend verlichten.

Waarom is het belangrijk

Beide soorten behandelingen kunnen worden gebruikt om patiënten pijn te verlichten. Ze verschillen echter in het soort behandeling dat ze bieden. Chiropractische zorg richt zich op het opnieuw uitlijnen van de wervelkolom om de druk op de tussenwervelschijven te verlichten. Het behandelt echter niet de onderliggende aandoeningen die ze kunnen veroorzaken. Fysiotherapie richt zich op de behandeling van deze aandoeningen. Het wordt ook gebruikt om patiënten na een operatie te behandelen.

waar moet ik op letten?

De behandelingen zijn niet hetzelfde. Het belangrijkste verschil tussen hen is dat chiropractische zorg zich richt op de wervelkolom, terwijl fysiotherapie zich richt op de spieren. Als u behandeling zoekt voor een chronisch rug- of nekprobleem, moet u chiropractische zorg krijgen. U moet ook overwegen om fysiotherapie te krijgen als u herstellende bent van een blessure of een operatie.

Een goede fysio vinden

U kunt een fysio bij u in de buurt vinden door online te zoeken of uw arts te raadplegen. U kunt online zoeken naar een goede fysiotherapeut bij u in de buurt. Als u wilt, kunt u uw arts om een ​​verwijzing vragen.

Als u opzoek bent naar een fysio Hilversum dan raad ik u aan om eens langs fysiotherapiemovewell te gaan. Movewel is ook gecertificeerd voor het uitvoeren van chiropractie. Dus als u klachten ondervind, maak dan is een afspraak voor een fysio in Hilversum, uiteraard alleen als u in de buurt woont. Anders kunt u het best zoeken naar fysio door eens rond te vragen of gewoon bij uw arts te vragen om een verwijzing.

Ik hoop dat u nu een beter beeld hebt over chiropractie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *