Een personal trainer opleiding kiezen: hier moet je op letten

Een personal trainer opleiding is niet verplicht als je personal trainer wilt worden maar het is wel aan te raden. Tenzij je zelf veel ervaring hebt zou je jezelf kunnen afvragen hoe je jouw cliënten persoonlijk goed advies kan geven over voeding en blessures. Kennis van het menselijk lichaam, verantwoord trainen, voeding en het verkleinen van de kans op blessures is dan wel gewenst. Hiervoor is de opleiding personal trainer ideaal. Via deze weg zorg je niet alleen voor tevreden klanten maar ook praktische succesverhalen. En dat levert weer meer werk op. Hier lees je meer over wat je van een personal trainer opleiding kunt verwachten en waar je op moet letten als je een keuze wilt maken.

Ben je klaar voor de personal trainer opleiding?

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is of je er klaar voor bent om personal trainer te worden. Deze opleiding is natuurlijk niet gratis, maar kan je leven wel drastisch veranderen. Dat moet je dan wel zelf doen dus motivatie is erg belangrijk. Heb jij het geduld om personal trainer te worden en vind je het leuk om andere mensen instructies te geven? Ga je als ZZP’er aan het werk of wil je een baan zoeken na je personal trainer opleiding? Wat doe je met cliënten die niet gemotiveerd zijn en hoe spoor je ze aan? Aan je antwoorden op deze vragen kun je gemakkelijk zien of dit het juiste moment is om aan de opleiding te beginnen.

Verschillende soorten opleidingen

Vervolgens zijn er verschillende soorten opleidingen die je kunt volgen en daar kun je je het beste ook even goed in verdiepen. Je kunt de cursussen Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B uitkiezen. Daarbij kun je bijvoorbeeld een aanvullende training zoals voedingsleer doen. Je kunt ook een andere cursus doen. Sommige opties richten zich meer op mindset en leefstijl en weer anderen bemoeien zich met het samenstellen van oefeningen en trainingsschema’s voor individuelen. Ook sommige hogescholen in Nederland bieden dit soort opleidingen aan. De mogelijkheden zijn groot, dus denk hier goed over na.

De kenmerken van een goede opleiding

Bij het uitkiezen van een goede personal trainer opleiding zijn er een aantal zaken om op te letten. Hieraan herken je of de personal trainer opleiding goed is en jou de juiste training geeft.

  • Zorg ervoor dat je een erkend diploma krijgt als je de opleiding hebt afgerond. Toekomstige klanten kijken daar naar en zien dat als een pluspunt.
  • Kies voor een opleiding die externe examinatoren gebruikt, zodat de opleiders dan niet hun eigen werk beoordelen. 
  • Lees recensies en ervaringen door van voorgaande studenten. Daaraan kun je goed zien hoe het is om aan de personal trainer opleiding mee te doen, want je leert het van mensen die het al gedaan hebben.
  • Kies altijd voor een opleiding op locatie en niet voor een online opleiding. Daar is het vak te persoonlijk voor.
  • Doe wat onderzoek naar de opleidingen die de docenten bij de personal trainer opleiding zelf hebben gevolgd.

Ga naar Overloadworldwide.nl en schrijf je direct in! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *