Een te druk bestaan

ADHD therapie

Je voelt dat het werk wat je doet net allemaal teveel is, je ervaart stress en voelt jezelf niet lekker in je vel zitten. Lichamelijk lijkt alles wel te veel, en de energie stroomt uit je lichaam als je in de ochtend al wakker wordt. In de meeste gevallen heb je te maken met stress, of nog erger een beginnende burn-out. Je hoort het steeds vaker in de maatschappij, ook bij jongeren die zo’n lange tijd gespannen zijn dat ze een burn-out hebben. Het is moeilijk om als buitenstaander te zien of iemand te veel hooi op zijn vork neemt, vaak heeft het ook met emotionele klachten te maken. Door het volgen van stress therapie leer je omgaan met je lichaam, en je geestelijke gesteldheid waardoor het niet meer zover komt dat je overspannen wordt.

stress therapie

Te lang achter elkaar stress

We kennen allemaal wel de term gezonde spanning, dit betekent dat je een beetje spanning hebt maar nog wel alles onder controle. Vaak is het mogelijk dat je dan nog beter presteert omdat je geconcentreerd bent, gaat dit echt te ver en wordt het stress dan reageer je lichaam heel anders en lukt het juist niet en faal je. Sta langere tijd onder druk of stress dan kun je allerlei verschillende klachten krijgen, tot een burn-out aan toe. Vaak zijn deze klachten zowel lichamelijk als emotioneel, je kunt dan last krijgen van vermoeidheid, overgevoelig, je interesse is weg, slaapproblemen en angsten kunnen ook voorkomen. Stress kan allerlei oorzaken hebben, het is verstandig contact op te nemen met een van de specialisten van doppazorg.nl. 

Is je kind drukker dan normaal?

Ieder kind is wel eens druk, maar wanneer je kind de hele dag door druk is en niet is te stoppen dan kan er wel eens iets aan de hand zijn. ADHD komt steeds vaker voor bij kinderen, de oorzaak is niet altijd bekend en moet goed worden onderzocht. Tevens komt ADHD ook voor bij volwassenen, al is dit minder dan bij kinderen. Vaak hebben kinderen het zo druk in  hun hoofd dat ze allerlei dingen tegelijk lijken te doen, of ze weten niet meer wat ze hebben gedaan en gaan verder met het volgende. Door ADHD therapie kom je erachter waarom het kind zo druk is in zijn hoofd, dit kan namelijk verschillende oorzaken hebben. 

Ander gedrag dan andere kinderen

Een kind met ADHD vertoont onoplettend, hyperactief en impulsief gedrag, de hersenen van de kinderen met ADHD verwerken informatie anders dan kinderen die het niet hebben. Het gedrag kan er bij ieder kind anders uitzien, het ene kind heeft moeite met stilzitten en het andere kind met concentreren. ADHD therapie bestaat uit ouderen training en psycho educatie, de educatie richt zich op het begrijpen van de moeilijkheden die het kind ervaart. De ouderen training is gericht op de ouders, hoe zij kunnen helpen om om verder te komen met de kinderen. De psychologen en orthopedagogen van doppazorg.nl kunnen je verder helpen om de problemen te bekijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *