Ga voor comfort met wasbare luiers

Heb jij al wasbare luiers in de kast liggen voor jouw baby? Tegenwoordig worden deze luiers steeds populairder. Niet alleen vanwege de besparing die je hiermee kunt gaan krijgen, maar ook door het comfort dat het voor jouw baby gaat geven. Steeds meer winkels bieden deze luiers daarom aan. Billenboetiek is een van de winkels waar jij terecht kunt. Alleen weet je ook al wat je allemaal met deze luiers kunt realiseren? Er zijn een aantal redenen waarom jij voor deze luiers zou moeten kiezen in plaats van de wegwerpluiers. Lees daarom snel verder. 

Wasbare luiers wassen in de wasmachine 

Wasbare luiers zijn de luiers die je kan uitwassen in plaats van dat je ze in een geheel in de prullenbak gooit. De luiers zijn gemaakt van katoen en aan de binnenkant is plaats voor het inlegmateriaal. Dit materiaal moet ervoor zorgen dat de luier niet direct nat aanvoelt als jouw baby plast. Dit materiaal moet je verwisselen zoals je dit normaal gesproken ook bij de wegwerpluiers doet. Alleen hoef je de luier zelf pas te wisselen als deze nat aan gaat voelen. Je wast deze luiers altijd uit in de wasmachine en hebt ze dus ook altijd tot jouw beschikking. 

Een flinke besparing op de lange termijn 

Een van de redenen om voor de wasbare luiers te kiezen, is de besparing die je hiermee kunt gaan doen. In het begin zul je een flinke kostenpost krijgen om de luiers aan te schaffen. Ze zijn in de aanschaf namelijk duurder dan wegwerpluiers. Alleen ben je er met een aankoop vanaf. Het inlegmateriaal kost namelijk bijna niets. Hierdoor ga je op de lange termijn honderden euro’s besparen om voldoende luiers in de kast te hebben liggen. Ook bespaar je kosten doordat jouw baby eerder zindelijk kan zijn. 

Zindelijkheid gaat sneller voorkomen 

Deze zindelijkheid is te danken aan de luier zelf. Het inlegmateriaal wordt wel steeds vervangen, maar de luier zelf pas als deze nat aanvoelt. Dit gevoel is voor jouw kind ook niet fijn, waardoor deze sneller op het potje of naar het toilet gaat. Zo zal jouw kind niet jarenlang met de luiers rondlopen, waardoor de aanschaf van het inlegmateriaal steeds minder gaat worden. Ook hierdoor ga je een flinke besparing krijgen door de jaren heen. Voor jouw baby en kind betekent dit uiteindelijk ook dat er steeds meer gemakken komen zonder luiers. 

De comfort voor jouw baby 

De wasbare luiers zullen te allen tijde voor meer comfort zorgen. Waar veel baby’s luieruitslag krijgen door de materialen waarvan wegwerpluiers zijn gemaakt, is dit bij de wasbare varianten verleden tijd. Baby’s zullen hierdoor bijna niet voelen dat er een luier omheen zit en je hoeft minder met zalfjes aan de slag te gaan. Dit maakt het ook beter voor de huid van het kind. Deze comfort wil je jouw kind immers altijd willen bieden en het kan daarom verstandig zijn om op deze luiers over te stappen en direct te profiteren van de voordelen. 

Bestel nu de uitwasbare luiers via de Billenboetiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *