Starten met boxen: dit moet je weten!

Bij elke sport, of het nu boxen of tennis is, moet je eerst de regels weten en de juiste spullen kopen. Alle moeite doen die nodig is, maar met alle verkeerde technieken, zul je nergens toe leiden, je energie wegzuigen en je spel alleen maar verpesten als je in slechte gewoontes vervalt. Ook met de juiste spullen zal het sporten lastiger gaan. Bij het boksen heb je bijvoorbeeld echt wel bokshandschoenen nodig. In dit artikel worden de belangrijkste dingen besproken die je moet weten als beginnende bokser.

De juiste spullen

Als je wil gaan starten met het beoefenen van een sport is het van belang dat je natuurlijk eerst de spullen gaat kopen die je nodig hebt. Bij boksen is het verstandig om deze spullen te kopen: bokszak, bokshandschoenen, handwraps en een speedbag. Ook kan je een springtouw kopen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Laat je goed adviseren bij het kopen van de handschoenen en bokszak. Je wil natuurlijk niet dat je bokshandschoenen vervelend zitten. 

De juiste technieken 

De juiste technieken bij boksen aanleren is cruciaal. Het is verstandig om eerst een paar lessen te nemen om aan te leren door een professional hoe alles werkt. Zo ben je zeker dat je de juiste technieken aanleert. Maar als je echt geen lessen wil kan je altijd op YouTube naar een instructievideo kijken. Via het internet kan je het ook leren. Alleen is het lastig om te zien bij jezelf of je nu echt de juiste houding hebt en de juiste technieken gebruikt. Iemand van een afstand kan het vaak beter zien. 

Oefen, oefenen en nog eens oefenen

Trainers zullen benadrukken hoe belangrijk het is om elke dag te oefenen en al het mogelijke te doen om te verbeteren. Natuurlijk als je gaat oefenen is het van belang dat je wel al de juiste technieken hebt aangeleerd. Anders heeft het niet veel zin. Bij boksen heb je een goede conditie nodig, dus het regelmatig oefenen is echt van belang. Als je de technieken onder de knie hebt kan je voortgang boeken. Je kan steeds een stapje verder gaan en uiteindelijk ben je een echte pro. Het kost alleen soms wat tijd. Ga niet jezelf haten als het wat tijd kost om de juiste technieken te leren want het is nu eenmaal niet makkelijk. Op het internet zijn tegenwoordig ook veel goede video's te vinden waar ze het goed uitleggen. Je kan dan bijvoorbeeld oefenen met een voorbeeld. Ideaal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *