Steunzolen

Bron: Skystep

Waar zijn steunzolen van gemaakt?

Steunzolen zijn er in verschillende materialen die verschillende voor- en nadelen hebben. Waaronder:

  • Steunzolen van schuim:

Het meest algemene, goedkoopste en meest voorkomende materiaal is schuim. Schuim is van nature schokabsorberend, stijf en altijd betrouwbaar. Het kan echter snel slijten.

  • Steunzolen van traagschuim:

Deze zijn perfect gevormd naar de vorm van je voet, waardoor ze zeer comfortabel zijn om te dragen en langer meegaan.

  • Gel steunzolen:

Dit is een slimme koop voor te grote hakken, omdat ze de grip vergroten, stoppen met uitglijden en pijn verlichten, vooral in de bal van de voeten.

  • Luchtgeveerde steunzolen:

Deze bieden maximaal comfort en demping. Luchtgeveerde steunzolen bevatten luchtbellen onder druk in een ondersteunende schuimzool, waardoor de levensduur van je schoenen wordt verlengd.

  • Leren steunzolen:

Leer is een andere binnenzool optie. Rundleer is sterk en slijtvast en biedt een sterke ondersteuning van de voetboog.

Hoe kies ik de juiste steunzool?

Tenzij je een specifieke steunzool nodig hebt, hangt het kiezen van de beste binnenzool voor je af van de specifieke pasvorm problemen die je hebt met je schoenen en wat voor jou comfortabel aanvoelt.

Als je hiel wegglijdt of de hielen van je schoenen wrijven, kun je het probleem mogelijk oplossen met een eenvoudige gel-hielgrip. Als dit echter niet genoeg is, kan een halve binnenzool helpen. Ze zijn speciaal ontworpen om de hiel te ondersteunen, maar ze bieden geen ondersteuning voor de voorkant van de voet.

Als er te veel ruimte in je schoen is, probeer dan een volledige binnenzool voor maximale ondersteuning en comfort. Kies eenvoudig de maat van de binnenzool die overeenkomt met je schoenmaat.

Als de bal van je voeten brandt of pijn doet, vooral bij het dragen van schoenen met hoge hakken, kan een voet kussen voor extra comfort zorgen door de druk op de middenvoetsbeentjes te verminderen. Deze pads zijn ook kleiner dan een volledige binnenzool – dus ze passen netjes in slanke hakken of strakke schoenen terwijl ze je voeten ontlasten.

Als je hakken te groot zijn, kunnen teen inzetstukken een welkome aanvulling zijn, die ondersteuning bieden aan de voorkant van de schoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *