Tips voor witte tanden

De Hollywood smile, beter bekend als de perfecte witte-tanden-lach. Al is deze overdreven witte lach vaak niet op een natuurlijke wijze te bereiken, er zijn wel degelijk dingen die je kan doen voor witte(re) tanden. Het is een hype tegenwoordig en we vinden het steeds belangrijker in het schoonheidsideaal van vandaag. Volg de volgende tips op en kijk wat het voor jouw glimlach kan doen!

Poetsen

We leren het van kinds af aan, maar het is belangrijk dat we het niet verloederen. Naast dat het belangrijk is om per dag 2 keer 2 minuten te poetsen, is de techniek ook erg belangrijk. Voor witte tanden zal je elke tand grondig moeten poetsen. Elektrische tandenborstel hebben de ronddraaiende techniek, en zijn hiermee erg efficiënt. Poets vooral niet direct na een maaltijd. De bacteriën in je mond produceren een bepaald zuur dat jouw tandglazuur aantast. Het beste is om een uurtje te wachten na een maaltijd zodat je jouw tandglazuur blijft behouden. Dit helpt zeker mee voor witte tanden.

Tandarts bezoeken

Het is algemeen geadviseerd om ieder half jaar naar de tandarts te gaan. Doe dit vooral om complicaties te vermijden. Je zou ook elk jaar een keer naar de mondhygiënist kunnen gaan. Hier wordt dan jouw gebit gereinigd en tandplak en tandsteen verwijderd. Dit is heel erg lastig om zelf bij te houden. Bij Tandarts NoordAs in Amsterdam Noord is zowel een tandarts als mondhygiënist beschikbaar voor jou op één plek.

Voeding

Er zijn bepaalde producten waar je tanden sneller geel van worden. Voorbeelden zijn koffie, thee en rode wijn. Deze producten bevatten tannine wat het tandglazuur aantast met verkleuring als gevolg. Deze producten zou je dus kunnen vermijden. Nog een handige tip is om water te drinken na het consumeren van een maaltijd. Het water spoelt zuur en suikers weg en zorgt ervoor dat deze jouw tanden niet kunnen aantasten!

Voor een professionele controle van jouw gebit kan je een kijkje nemen op www.tandartsnoordas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *