Voordelen van een druk verlangend matras

Het is voor velen waarschijnlijk in zekere mate een herkenbaar probleem: slecht slapen. De oorzaken van een problematische nachtrust liggen hemelsbreed verspreid. De één kan geen rust vinden, de ander heeft vooral last van lichamelijke klachten. Nu ligt niet elke oplossing voor de hand en voor lang niet iedereen werkt een avondmeditatie. Een van de oplossingen die wel voor grote veranderingen kan zorgen is een druk verlagend matras, ook wel een medisch matras. In deze blog wordt uitgelegd wat een druk verlagend matras precies in houdt en hoe dit effect kan hebben op de nachtrust.

Wat is een medisch matras?

De term heeft alles de maken met de klachten die iemand ervaart tijdens het slapen. De klachten kunnen de oorzaak en het gevolg zijn van slecht slapen. Daarmee wordt bedoeld; of door het slapen verergeren de klachten, of ze zijn de reden voor de slechte nachtrust. Een medisch matras is ervoor bedoeld om deze klachten te verminderen en eventueel te voorkomen.

Een druk verlagend matras

Een voorbeeld van een medisch matras is een druk verlagend matras. Dit is een matras dat de druk op de uitstekende delen van het lichaam verminderd, zoals de heupen of schouders. Omdat de druk minder is tijdens het liggen, blijft de bloedsomloop beter dan wanneer er geen sprake is van een druk verlagend matras. Wanneer de druk aanwezig is, zorgt dit vaak voor meer pijn en meer klachten, wat automatisch betekent dat dit minder wordt wanneer er minder druk is. Dit kan voor een groot verschil zorgen in de manier waarop je in slaap valt en de nacht doorkomt.

Een betere nachtrust

Het grote verschil met normale matrassen is dat er bij normale matrassen sprake is van tegendruk. Het lichaam drukt een vorm in het matras maar het matras wilt deze vorming eigenlijk tegen. Dit kan een effect hebben op de mate van ondersteuning voor je lichaam en voor je nachtrust, je lichaam krijgt namelijk niet de ‘rust’ die het nodig heeft. Door de tegendruk kan het zijn dat het lichaam gaat woelen en gaat verliggen om een betere positie te vinden. Dit is niet gunstig voor de nachtrust. Een druk verlagend matras kan daarom verlichtend werken voor je lichaam, alsof je heel licht aan het liggen bent. Het lichaam voelt dat het minder moeite hoeft te doen om de juiste positie te vinden. Bovendien is het extra voordelig voor mensen met al bestaande klachten, zoals heupklachten en rugklachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *