Voordelen van een koude douche

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker. Veel mensen besluiten van de één op de andere dag te starten met het nemen van een koude douche of ijsbad. Deze hype komt echter niet uit de lucht gevallen en is ontzettend goed voor je. Er zijn veel verschillende redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen aan het nemen van een ijskoude douche. Hieronder vind je een aantal voordelen ervan.

Word alerter

Een koude douche zorgt ervoor dat je voortaan alerter door het leven gaat! Het koude water veroorzaakt een verhoogde hartslag, een hogere bloeddruk en snellere ademhaling, doordat je spieren zich aanspannen. Je hart gaat hierdoor sneller pompen, waardoor er meer bloed naar je spieren gaat. 

Goed voor de weerstand

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar koud douchen. Mensen die iedere dag een koude douche nemen worden tot wel 29% minder vaak ziek. Het is daarbij wel van belang dat je consistent bent; eenmalig een koude douche nemen zal niet veel verschil maken.

Een beter humeur door een koude douche

Wist je dat je van een koude douche ook een beter humeur krijgt? De beschikbaarheid van neurotransmitters in je hersenen zoals noradrenaline en endorfine wordt er namelijk door verhoogd. Op die manier ontwikkel je minder snel depressieve gevoelens. Nog een goede reden dus, om vandaag nog onder die koude douche te stappen!

Een beter herstel

Sport jij vaak? Dan vind je het misschien vervelend dat herstel erg lang kan duren. Wanneer je jezelf echter onderdompelt in warm water en vervolgens koud water over jezelf giet, kan dit het herstel verbeteren. Ook kan vermoeidheid hierdoor afnemen.

Ook een bad helpt

Heb je een bad, bijvoorbeeld één van de mooie solid surface baden van Mastello? Dan kun je, in plaats van een koude douche, ook een ijsbad nemen. Klinkt koud, en dat is het natuurlijk ook. Toch zul je zien dat je je heerlijk voelt na het nemen van zo’n bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *